Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen.

Kunststof kozijnen zijn over het algemeen goedkoper dan houten of aluminium kozijnen. Niet alleen in aanschaf goedkoper, maar ook in onderhoud. Kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig en hoeft niet geschilderd of gelakt te worden. Een eenvoudige schoonmaakbeurt met een vochtige doek en water of een sopje met zachte (groene) zeep is voldoende, eenmaal per jaar. Daarnaast zijn ze duurzaam en gaan ze tot ongeveer 50 jaar mee. Kunststof kozijnen zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden en behoorlijk kleurvast, ook zijn ze recyclebaar. Kunststof kozijnen zijn warmte- en geluidsisolerend. De warmte wordt binnengehouden in de winter en buitengehouden in de zomer, waardoor u energie bespaart. Geluid van buitenaf wordt gedempt, vooral met dikkere glasbladen in de kozijnen. Bovendien kunnen kunststof kozijnen goed inbraakvertragend gemaakt worden, door ze te voorzien van SKG** hang- en sluitwerk dat past in “politiekeurmerk veilig wonen”. Tot slot kunt u met kunststof kozijnen bijna alle kanten op qua wensen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en stijlen.

Kunststof kozijnen, ramen en deuren zijn in de basis altijd wit (RAL kleur 9016) of crèmewit (RAL kleur 9001).

Allerlei andere kleuren kunnen worden geleverd door de kunststof profielen te voorzien van speciale Deco folies (evt. zelfs met een houtnerfstructuur) die in vele RAL-tinten beschikbaar zijn. Of u kiest voor Gealan Acrylcolor®, een kleurlaag welke onlosmakelijk met het profiel is verbonden. Dit is dus geen folie maar een door een Acrylglas beschermde kleur op de buitenzijde van het kunststof profiel. De binnenzijde van uw kozijn is dan altijd wit (RAL 9016), maar deze kan ook met een Deco folie met- of zonder houtnerf worden uitgevoerd wanneer u liever een andere kleur wenst voor uw interieur.

De procedure van het aanvragen van een offerte is bij ons als volgt:

Wanneer het renovatie (vervangen van bestaande kozijnen) betreft vragen we om een foto/foto’s te sturen van de te vervangen kozijnen (van buitenaf gezien). Zet hier de breedte- en hoogtemaat bij. Bij doorgang meet onze montageploeg exact na uiteraard. Tot slot vragen we om uw wensen qua kleuren, voor het kozijn (het kader) en de deuren en/of ramen te vermelden voor een zo accuraat mogelijke offerte.

(Let op, aan de buitenkant én aan de binnenkant de gewenste kleuren doorgeven. Dit kan d.m.v. een folie met houtnerfstructuur óf met Acrylcolor (glad). Nog een andere optie, maar dat is prijzig in vergelijking met de andere twee kleurmethoden, is het laten uitvoeren in KKS Color).

U kunt de foto’s en de maten doormailen naar info@kozijnenschijndel.nl óf met de foto’s en de maten langskomen in onze showroom, waarbij u ook onze werkplaats kan zien. Graag wel op afspraak.

Tot slot hebben wij altijd uw volledige NAW-gegevens nodig en een telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken voor eventuele vragen wanneer we de offerte aan het maken zijn.

Bij nieuwbouw altijd eerst digitaal tekeningen sturen of mailen, zodat wij kunnen zien of het voor ons technisch mogelijk is om te produceren. Soms worden kozijnen getekend welke voor ons productietechnisch niet mogelijk zijn – b.v. deuren hoger dan 2 meter 50 of breder dan 2 meter 10 of met bepaalde hoeken. Hierbij graag vragen of we daar contact over willen opnemen. Vermeld uw NAW-gegevens en telefoonnummer in de mail.

Een offerte voor kunststof kozijnen is een document waarin de prijs en de specificaties van de kozijnen worden vermeld. Onze offertes bevatten de volgende informatie: het soort kunststof kozijn (vastglas, draaikiep, valraam etc.), het type hoekverbinding (standaard hoekverbinding of HoutVerbindingsLook etc.), de gewenste kleur, beglazing (HR++ of triple glas), hang- en sluitwerk ramen, inclusief of exclusief onze eigen montage en tot slot eventuele extra’s zoals afwerkingslijsten, horren, vensterbanken, gevelbekleding etc.

Uw offerte voor kunststof kozijnen is bij ons vrijblijvend en geeft een indicatie van wat de verwachte kosten gaan zijn. De prijs op de offerte wordt gecalculeerd aan de hand van de gegevens die u heeft opgegeven, hierom is het voor een zo accuraat mogelijke offerte belangrijk dat u zoveel mogelijk gegevens doorstuurt. Mocht u akkoord geven op de offerte, dan komt onze montageploeg bij u thuis inmeten waarna nog een definitieve offerte wordt gemaakt.

Als u onze offerte ondertekend retourneert sturen we, indien de montage door onze eigen ploeg plaatsvindt, deze montageploeg naar uw huis om alles na te meten. Hierdoor kunnen de kozijnen en alle bijkomende elementen op maat worden besteld. Ons eigen productieteam gaat ermee aan de slag in onze fabriek en u wordt geïnformeerd over de productietijd. Zodra we alle benodigdheden besteld hebben en weten wanneer deze binnen komen, nemen we contact op om samen met u een afspraak voor de uiteindelijke montage te maken.

De offertes worden naar u toegestuurd per mail. Op verzoek kan de offerte uiteraard ook per post worden verzonden.

Nadat wij een getekende opdrachtbevestiging retour hebben gekregen sturen wij, nadat alle materialen zijn besteld en de productietekeningen zijn aangemaakt, een factuur waarbij een aanbetaling van 25% wordt gedaan. Na montage krijgt de klant een restfactuur van 75%.

Mochten er onverhoopt toch nog opleveringspuntjes of een nalevering zijn van b.v. (plissé)horren of raamdeco(’s) volgt eerst een factuur van 65% na montage en daarna (na afwerking van de resterende puntjes) de laatste 10% na complete oplevering.

Wanneer u als opdrachtgever de kozijnen zelf plaatst of de montage door een aannemer laat doen, zijn de factuurtermijnen 25% bij retourontvangst getekende opdracht en 75% voorafgaande aan het leveren/ophalen van de kozijnen.

Houtnerfstructuur kunststof kozijnen zijn kunststof kozijnen die de looks van hout hebben door een folie met een houtnerfpatroon. Deze folie wordt op de buitenzijde aangebracht op het kozijn om het uiterlijk van echt hout na te bootsen. Houtnerfstructuur kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Enkele opties hierin zijn wit, crème, antraciet, blauw, groen of met houtmotief.

Er zijn ook andere soorten kozijnfolies zoals: glad, mat, metallic, en Realwood. Die laatste betreft een houtdecorfolie afwijkend van de standaard houtnerfstructuur door gedetailleerde houtkringen en details.

Om uw kunststof kozijnen nog meer de looks van hout te geven, kan er naast de (houtnerf)decorfolie ook nog gekozen worden voor een haakse verbinding aan de buitenzijde. De HVL-verbinding noemen we deze, wat staat voor HoutVerbindingsLook. Dit is een verbinding tussen boven- of onderdorpel van het kozijn met de zijstijlen welke haaks op elkaar staan, in plaats van een schuine standaardverbinding.

Acrylcolor® kunststof kozijnen zijn kunststof kozijnen die een speciale kleurlaag hebben die lijkt op aluminium. Acrylcolor kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren met een witte (RAL 9016) binnenkant, welke evt. ook met een gekleurde folie te voorzien is wanneer dit mooier is i.c.m. uw interieur.

KKS color (lakken van de kozijnen) maakt het mogelijk om de kozijnen en ramen aan de buitenzijde te voorzien van alle RAL-kleuren, die de klant zelf kan kiezen. KKS color is een alternatief voor de houtnerfstructuur of de acrylcolor, die ook door KKS worden aangeboden. Hele donkere kleuren zijn hierin echter niet mogelijk, dan adviseren wij om Acrylcolor te nemen i.v.m. de geringere warmte opname van het materiaal.

De prijs van kozijnen hangt helemaal af van type profiel, gewenste beglazing, gekozen kleuren en afmetingen en is daardoor lastig schatten. Daarom maken wij voor u een offerte op maat en gebaseerd op uw specifieke wensen.

Onze levertijd met montage inbegrepen is gemiddeld zo’n zes maanden.

Onze levertijd exclusief montage is ongeveer 6 tot 8 weken mits het standaard wit of crème (gladde) profielen betreft. Voor speciale en/of gefoliede kozijnen, kunt u 8 tot 12 weken aanhouden.

Onderstaand een voorbeeldlijstje wat als richtlijn kan worden gebruikt zonder dat hieraan rechten kunnen worden ontleend (i.v.m. fluctuerende gasprijzen, gekozen beglazing en verdere isolatie en vochtigheidsgraad van de woning).

Zeker is dat u op energiekosten kunt besparen met kunststof kozijnen voorzien van HR++ /HR+++ beglazing, gezien de sterk isolerende eigenschappen.

Vaak is er een mogelijkheid voor investeringssubsidie voor woningeigenaren beschikbaar welke investeren in isolatiemaatregelen middels isolerende kozijnen met HR++ of HR+++ beglazing. Er is een rekentool voor deze subsidie beschikbaar op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland www.rvo.nl

Kijk bij  “Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)” en ga naar de rekentool voor woningeigenaren (dit is een Excel-document).

Bij onze kunststof kozijnen krijgt u tien jaar garantie (op):

  • materiaal en constructiefouten in de kunststofprofielen
  • fabrieksgarantie glasleverancier op het glas (let op, glas heeft beperkte garanties. Vraag naar de voorwaarden)
  • fabrieksgarantie op het draaikiepbeslag
  • montage door Kunststof Kozijnen Schijndel.

Bij onze kunststof kozijnen krijgt u vijf jaar:

  • fabrieksgarantie op deur- en s.w. panelen.

Bij onze kunststof kozijnen krijgt u twee jaar:

  • fabrieksgarantie op het overige hang- en sluitwerk
  • fabrieksgarantie op het (hefschuif-)deurbeslag.

Voor garantie van alle overige te leveren producten, kunt u altijd even bellen of mailen. Garantie wordt verstrekt op materialen en onderdelen en geldt alleen bij normaal gebruik (dus niet bij vandalisme of oneigenlijk gebruik).